Reflexoterapie

Reflexoterapia este o tehnică antică, motiv pentru care originile ei sunt destul de greu de stabilit. E posibil ca prima înregistrare istorică a acestei practici să fie prin intermediul unei picturi murale pe mormântul egiptean al lui Ankhamor, în 2330 î.Hr.. Se spune că Marco Polo ar fi tradus o carte de masaj din chineză în anii 1300, introducând, astfel, reflexoterapia în Europa. În anul 1582, doctorii Adamus și A’tatis au publicat prima carte despre reflexologie. Însă cel care a dezvoltat și a popularizat cu adevărat această practică în societatea occidentală, este doctorul William H. Fitzgerald, la începutul secolului XX, el fiind supranumit și părintele reflexologiei.

Ce este reflexoterapia?

Această formă de terapie holistică este o metodă de vindecare ce se bazează pe principiul conexiunii energetice dintre anumite zone cu organele interne ale corpului. Aceste zone se numesc puncte reflexogene. Scopul acestei tehnici este acela de a readuce în echilibru energia vitala a organismului prin apăsarea și masearea acestor puncte reflexogene, stimulând organele corespondente.

Cum funcționează?

În reflexoterapie se folosesc tehnici ce favorizează relaxarea corpului, ceea ce duce spre vindecarea acestuia. Mai poate fi folosită și pentru a evalua starea de sănătate a organismului, sau chiar personalitatea unui individ, prin folosirea indiciilor oferite de anumite părți ale corpului: mâini, tălpile picioarelor, urechi.

Zona pe care se află cele mai  multe puncte reflexogene este talpa piciorului, motiv pentru care ședintele de reflexoterapie se focalizează mai mult pe această parte a corpului. Prin masarea punctelor ce corespund anumitor organe, terapeutul își poate da seama de diferite probleme de sănătate ale clientului, pentru că poate simți anumite granulații în zonele pe care le masează. Aceastea sunt depuneri de acid uric, acid oxalic, calciu, sau toxine care nu au fost eliminate de organism, blocând energia vitală a acestuia, Qi-ul. Prin apăsarea și masarea granulațiilor, acestea sunt sfărâmate și eliminate, ceea ce readuce corpul în echilibru, conducând la o mai bună funcționare a organelor și o stare de bine generală.

Care sunt efectele reflexoterapiei?

 • Reflexoterapie pentru eliminarea blocajelor energetice;
 • Eliminarea toxinelor acumulate în organism;
 • Imbunătățirea circulației sanguine;
 • Reflexoterapie pentru imbunătățirea sistemului limfatic;
 • O mai bună oxigenarea a corpului;
 • Pentru imbunătățirea funcționării metabolismului;
 • Pentru ameliorarea durerilor din corp;
 • Pentru imbunătățirea sistemului imunitar;
 • Pentru imbunătățirea calității somnului.

Contraindicațiile reflexoterapiei: masajul nu trebuie aplicat clientilor care prezintă leziuni interne, insuficiență renală, tensiune oscilantă, răni interne și externe, tromboză venoasă a membrelor inferioare sau femeilor gravide.

O ședință de reflexoterapie durează 45-50 de minute. Pacientul stă relaxat, într-o poziție comodă, îmbrăcat, pe masa de masaj, iar terapeutul aplică presiuni cu degetele pe tălpile sau pe mâinile lui.
Pentru a se obține efectul dorit, se recomandă cure de 10 – 12 ședințe.

Pret

Presopunctura

Denumită și micromasaj, presopunctura este o tehnică antică ce își are originile în China. Această formă de terapie fizică ce are ca scop principal reechilibrarea Qi-ului (energiei vitale a corpului), favorizând o stare de sănătate generală. Presopunctura, ca și reflexoterapia, implică aplicarea de presiune pe anumite puncte reflexogene ale corpului.

Presopunctura se bazează pe 6 legi:

 1. Prin corpul uman circulă energii din pământ și din cosmos.
 2. Polaritatea YIN-YANG se regaseste in toate corpurile.
 3. Prin meridiane circula energii de-a lungul unor canale invizibile.
 4. Pe aceste meridiane energetice se găsesc anumite puncte care, daca sunt stimulate, pot produce ameliorarea unor boli.
 5. Toate organele organismului uman sunt proiectate pe suprafata corpului.  .
 6. Cele 5 elemente: apa, lemnul, focul, pământul, metalul sunt cele 5 elemente ce se produc și distrug fără încetare.

Cum funcționează?

Terapeutul tehnicii de presopunctură își folosește buricele degetelor, palmele, coatele sau chiar și picioarele pentru a aplica o presiune blândă asupra unor anumite puncte de pe meridianele corpului. Prin aceste mișcări se readuc în echilibru energiile yin și yang, readucând corpul și mintea la o stare de sănătate.

Care sunt efectele presopuncturii?

 

 • Eliberarea tensiunilor din corp;
 • Îmbunătățirea circulației sanguine;
 • Ameliorarea durerilor din corp;
 • Detoxifierea organismului;
 • Ameliorearea simptomelor de răceală;
 • Ameliorarea migrenelor;
 • Ameliorează greața.

Contraindicațiile terapiei: presopuctura nu se recomandă persoanelor care prezintă: hemoragii, boli de inimă, boli psihice, care urmează tratament cu cortizon, raze x, chimioterapie sau femeilor gravide.

Descoperă beneficiile acestor tehnici antice în centrul nostru de terapie holistică din București.

Pret