Somato psiho-pedagogia, este o disciplina de acompaniere a persoanei in scopul regasirii starii de bine, atat la nivel fizic cat si psiho-emotional.

Este o terapie ce isi are radacinile in sensibilitatea trupului, in ascultare, atingere si subtila punere in miscare a corpului. Corpul devine un loc de experimentare a sinelui, o poarta pentru intalnirea cu partea sensibila din propria fiinta, pentru restaurarea unitatii, legaturii intre corp si psihic, intre simtire si gandire, intre actiune si atentie si astfel, pentru schimbarea relatiei pe care persoana o are cu viata sa.

Instrumentele de lucru sunt:

  • fasciaterapia: tratamentul manual al fasciilor la nivelul intregului corp cu scopul general de a le destinde. Acest tesut, fascia, acopera, structureaza si conecteaza toate partile corpului nostru: muschii, oasele, organele, nervii, venele, arterele, tendoanele etc. si are particularitatea de a reacționa si a se adapta in mod continuu in functie de activitatile noastre fizice si mentale;
  • gimnastica senzoriala: in picioare sau așezat pe scaun, pacientul efectueaza mișcari lente propuse de terapeut, care ii permit să iși simta din nou corpul si sa intre in relatie constienta cu universul interior;
  • introspectia senzoriala: ne invața cum sa ne ascultam si observam pe noi insine;
  • interviul: în cadrul interviului terapeutul il invita pe pacient sa-și descrie experienta traita prin cuvant, sa o valorizeze si sa o inteleaga.

Aceasta terapie se adreseaza celor care doresc sa se destinda fizic si mental, care vor sa raspunda mai bine la stres, sa comunice mai usor, se se simta mai bine cu ei insisi si cu lumea din jur sau sa faca fata schimbarilor  vietii (divort, nastere, boala, doliu…).

Domeniile sale de aplicare sunt diverse, de la acompanierea individului in recuperarea la nivel fizic si mentinerea starii generale de bine, la partea de dezvoltare personala, la zona de educatie, arta, coaching in cadrul companiilor, etc

Este o metoda blanda dar foarte eficienta in a gestiona stresul, oboseala, durerile si provocarile din viata fiecarei persoane.

Reconstruirea raportului cu corpul linisteste persoana aflata in dificultate si o ajuta sa regaseasca in ea insasi un spatiu de constiinta si de incredere in care isi va putea oricand gasi sprijinul.

Descriere terapeut

La Holistic Wellness poti experimenta o sedinta de fascia terapie sau oricare din ramurile acestei discipline prin terapeut Gabriela Apostol ce isi desfasoara activitatea la cabinetul nostru.

Intocmai precum samanta poarta in ea potentialul pentru propria devenire, cred ca fiecare dintre noi avem capacitatea si resursele de autoreglare si echilibrare si putem gasi caile spre a ne indrepta spre starea profunda de bine.

Insotesc oamenii in calatoria si procesul lor de constientizare si de gestionare a obstacolelor care pot aparea si ii pot impiedica sa traiasca liber, in armonie cu natura lor interioara si cu tot ceea ce ii inconjoara.

Ii ajut sa se descopere dincolo de obisnuinte, de modul de a trai pe pilot automt, sa simta si sa experimenteze cum pot trai si altfel, sa-si descopere reperele interne, proprii lor si care poarta in ele toate resursele vitale si solutiile pentru situatiile de viata cu care se confrunta.

Indrum oamenii sa-si hraneasca si sa-si manifeste potentialul creativ si proiectele de viata.

Facilitez acest parcurs cu blandete si sustinere, acordandu-le in acelasi timp oamenilor spatiu sa se simta confortabili cu ei insisi, exact asa cum sunt in fiecare moment.

Gabriela a absolvit Academia de Studii Economice, Bucuresti, a lucrat 18 ani in domeniul Resurse Umane si din 2016 a ales sa se formeze in mai multe discipline de acompaniere a individului (Solution Focus Coaching, Pedagog de Recuperare, Somato-psihopedagogie Perceptiva).

Durata sedinta: 1 h, 1 h si jumatate.

Pret sedinta: 200 ron.

Poti stabili o programare in zilele de marti, joi si sambata la telefon 0723366092.