Auto-ingrijirea este esentiala pentru sanatatea noastra generala, pentru fericirea si bunastarea noastra. Dar ce cuprinde o rutina de wellness si cum putem integra terapia Reiki sau alte abordari alternative in aceasta rutina?

Indiferent daca aveti deja o rutina de sanatate stabilita sau cautati sa creati o practica holistica de auto-ingrijire, incorporarea terapiei Reiki poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii fizice, mentale si emotionale.

Principiile terapiei Reiki

Reiki este o abordare practica de vindecare, care alimenteaza energia fortei de viata universala (ki, chi, prana) a destinatarului. Beneficiarul poate fi o alta persoana, sau chiar tu.

Reiki este intuitiv: energia merge acolo unde este nevoie. Tehnica Reiki lucreaza pe planurile fizice, spirituale, mentale si emotionale pentru a determina o stare de bine superioara. Nu este o stiinta sau o religie; de fapt, terapia cu Reiki poate fi utilizata impreuna cu multe modalitati spirituale si medicale diferite.

„Reiki se ocupa nu numai de durerea evidenta, ci in principal de cauza durerii … Sursa oricarei disfunctii fizice este probabil mai mult decat fizica, iar cauzele non-fizice trebuie vindecate pentru a vindeca durerea corpului” (Stein, 1995, p. 18).

Terapie Reiki si alte modalitati

Desi un termen larg prin definitie, wellness inseamna a avea grija de tine si de a fi sanatos in corp, minte si spirit, ceea ce face din tehnica Reiki, un partener natural. Deoarece Reiki lucreaza cu chakrele corpului (centrele de energie), se potriveste bine cu alte modalitati bazate pe chakre, cum ar fi cele bazate pe Ayurveda si medicina traditionala chineza. Tehnica „hands-on: este adesea folosita cu acupunctura, shiatsu si alte forme de masaj, meditatie, yoga, vindecarea prin cristale si medicina conventionala.

Deoarece Reiki functioneaza intr-un mod pozitiv si se integreaza bine cu alte forme de vindecare, va poate indruma catre alte resurse si metode de vindecare, cum ar fi schimbarea dietei, utilizarea plantelor medicinale si remedii homeopate, care va pot imbunatati considerabil procesul de vindecare.

Cum sa incorporezi terapia Reiki in rutina ta de wellness

Cea mai simpla modalitate de a incorpora terapia Reiki in rutina dvs. holistica de wellness este de a primi tratament de la un practician recunoscut al acestei tehnici. (Aceasta modalitate terapeutica impune ca practicantii sa fie indrumati de un Maestru al Reiki). Cand lucrati cu un practician, este esential sa gasiti pe cineva cu care va simtiti confortabil. Reiki poate fi o experienta foarte intima si puternica, deci pentru a obtine cele mai multe beneficii, veti dori sa va simtiti relaxati.

Nu aveti nevoie de un scop sau un obiectiv specific de a incorpora terapia Reiki in rutina dvs. holistica de wellness – trebuie doar sa fiti deschisi si dispusi sa primiti energia. Desi intentiile pot fi utile, chiar si fara un scop specific, Reiki va poate ajuta sa va asigurati bunastarea generala si sa usurati suferintele asociate cu insomnia, anxietatea, depresia, agitatia, starea generala de rau si durerea.

Pentru cei care primesc energie, rezultatele Reiki sunt greu de negat. Chiar si profesionistii din domeniul medical, au inceput sa recunoasca efectele pozitive ale Reiki. De fapt, studii recente au remarcat beneficiile terapiei Reiki pentru ameliorarea durerii si a anxietatii la pacienti in studii aleatoare, precum si ameliorarea durerii si imbunatatirea semnelor vitale postoperatorii, in studiile clinice.

Oamenii care au incorporat Reiki in practicile lor de auto-ingrijire raporteaza ca se simt mai liberi si mai conectati la univers, avand o mai buna intelegere a interconectarii tuturor lucrurilor, precum si o concentrare mai buna, intuitie, echilibru, etc .

Va asteptam in cadrul cabinetului Holistic Wellness pentru o prima sedinta de Reiki sa simtiti si dumneavoastra beneficiile acestei terapii minunate!